El Pou

Col·laboracions amb d'altres entitats

Són col·laboracions d’El Pou en activitats col·lectives de temàtiques històriques d’àmbit local (jornades, seminaris, congressos…)

48h. Open House 2021 a Horta-Guinardó - 23 d'octubre de 2021

Can Garcini

2021 Activitat 48h Open House Can Garcini

Carme Martín i Joan Corbera, representant a El Pou van conduir l’activitat de col·laboració amb el 48 Open House Barcelona 2021, el 23 d’octubre a la Torre Garcini, fent el guiatge pel recorregut històric de la masia.

Els grups entraven amb cita prèvia cada mitja hora.

Es van fer set sessions al matí i set a la tarda a l’esplanada de l’era del jardí. Els visitants en sentir les explicacions entraven amb un voluntari de l’organització a fer la visita a l’interior de la planta baixa de la masia.

Entre el matí i la tarda hi van passar unes 250 persones. 

El refugi del Mas Guinardó

Una any més, la col·laboració per mostrar el refugi antiaeri del Guinardó va ser un èxit, totes les sessions complertes aplegant més de 120 visitants amb el guiatge descriptiu d’en Juanjo Fernández

III Jornada de recerca històrica dels barris. L'agregació de Sarrià i la configuració de la Barcelona contemporània - 12 de juny de 2021

Intervenció amb el tema “El cas d’Horta”, per Carlota Giménez – Born Centre de Cultura i Memòria, dia 12 de juny 2021

 

Podeu veure el video senser aquí.

 

Aigua KM Zero, Guia del MUHBA - aportació d'informació de la zona d'Horta-Guinardó - en el marc del Memorial de l'Aigua - març, abril 2019

març – abril 2019

Memorial de l’aigua – L’Ajuntament de Barcelona defensa que l’aigua és un dret humà, un servei essencial i un bé comú. La recuperació de la memòria històrica de l’aigua és posar en valor el seu patrimoni, l’evolució de l’abastament, el sanejament i tot el cicle de l’aigua al llarg dels segles a Barcelona.

Presentació memorial de l’aigua.

Presentació Guia Aigua KM Zero 

25:21 intervenció de Manel Martín 

Seminari Patrimonis blaus: Innovar en el relat de l'aigua i la ciutat - MUHBA - 29/9 i 27/10 de 2018

I Jornades Paisatges culturals de l'aigua al pla de Barcelona - Museu Municipal de Montcada - 22, 23 i 24 de març de 2013

“Memòria, Aigua, Persones al Pla de Barcelona” és un projecte audiovisual d’investigació envers un enfocament antropològic del patrimoni de l’aigua, tractant de posar en valor no sols les construccions hidràuliques del nostre territori com elements històrics sinó com trets culturals i d’identitat per a la gent dels barris on s’integren. Es va presentar el 22 de març de 2013 en el marc de les Jornades Paisatges Culturals de l’Aigua del Pla de Barcelona a càrrec del seu coordinador, l’historiador Ignasi Mangue.

 

El Pou. Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, col·labora en l’organització d’aquest punt de trobada de les institucions i persones que coincideixen en la divulgació i defensa del patrimoni hidràulic del Pla de Barcelona. Les Jornades es faran els dies 22, 23 i 24 de març de 2013 al Centre Cívic Trinitat Vella de Barcelona i a la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac.