El Pou

Exposicions

Les exposicions presenten temes d’interès local que habitualment es fan al Casal d’Entitats del Mas Guinardó i en alguns casos tenen un caràcter itinerant en d’altres equipaments. D’altres exposicions provenen d’entitats externes i són de temes relacionats amb els barris d’Horta-Guinardó

Març 2023 - Sant Jeroni de la Vall d’Hebron. El monestir amagat.

El Pou, en col·laboració amb l’Associació d’Amics del monestir de la Vall d’Hebron, ha dedicat el mes de març de 2023 al desaparegut monestir que, durant més de quatre-cents anys, va presidir la serra de Collserola fins que la Guerra del Francès, les revoltes socials i les desamortitzacions eclesiàstiques del segle XIX van desencadenar l’inici de la seva destrucció.

La construcció de la carretera de la Rabassada durant l’últim terç del segle XIX i la posterior instal·lació d’una benzinera van completar la desaparició de les restes del monestir.

Aquesta exposició es complementa amb la sessió de Dimecres d’El Pou que vam tenir el 15 de març de 2023.

Exposició Sant Jeroni de la Vall d'Hebron
Diorama del monestir fet per Jordi Espuny sobre un dibuix de George Vivian de 1838.
Exposició Sant Jeroni de la Vall d'Hebron
Vista general de l'exposició al Mas Guinardó

Gener 2023 - Origen, revolució i reivindicació d'el Poblet - (1850 - 2019)

El dia 11 de gener de 2023 es va inaugurar l’exposició “Origen, revolució i reivindicació del Poblet” al Mas Guinardó que romandrà oberta fins al 28 de gener.

Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració amb el grup de Memòria Històrica Barri d’el Poblet. L’exposició és una breu aproximació als orígens del barri i la seva evolució mitjançant tres panells i un vídeo amb mapes, fotografies recuperades i documents d’arxiu.

L’acte d’inauguració va comptar amb l’assistència de més de 60 persones. La presentació va anar a càrrec de Carles Sanz, membre d’El Pou i Josep Maria Sans del Poblet.

Podeu veure aquí el tríptic de l’exposició.

Aspecte de la inauguració 

Exposicions anteriors (2012 - 2022)

El Guinardó en 600