El Pou

El Pou

Qui som

L’Associació El Pou. Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada es va crear el juliol de 2009. Actuem sense afany de lucre i pretenem divulgar, difondre, defensar, estudiar… tot el referent a la història i el patrimoni dels barris del Districte d’Horta-Guinardó, de Barcelona.

Fem recerca d’aspectes de la vida quotidiana de qualsevol àmbit i època dels barris del Districte i amb les nostres activitats pretenem transmetre al públic en general el coneixement d’històries que ampliïn el coneixement del lloc que habitem.

El nostre nom defineix per una banda que som en uns barris amb abundància d’aigua on pel seu passat rural hi abundaven els pous a les cases, durant molts anys l’únic mitjà de proveïment d’aigua. I per l’altra, ens ubica en un territori històric amb la denominació geogràfica de la vall d’Horta, que aplega els barris vells i els nous barris del que va ser el municipi de Sant Joan d’Horta i també la Muntanya Pelada, denominació antiga del conjunt muntanyós del turó de la Rovira i el turó d’en Mora o del Carmel, lloc on han crescut barris que havien pertangut als municipis de Sant Martí de Provençals i Sant Andreu de Palomar. Tot plegat conforma avui la demarcació territorial del Districte d’Horta-Guinardó.

Objectius

– Identificar espais, edificacions i elements de memòria històrica i defensar tot allò que considerem patrimoni cultural del nostres barris.

– Estimular la recerca històrica en el territori del nostre àmbit geogràfic d’actuació.

– Dur a terme accions i activitats divulgatives per crear consciència a la ciutadania d’estima pel patrimoni cultural més immediat del nostre entorn.

– Prendre contacte amb aquelles associacions i entitats sensibilitzades en la protecció del patrimoni i en la història local, per tal de formar xarxes d’actuació i col·laboració.

– Donar suport a les reivindicacions sobre patrimoni en perill de qualsevol índole en els nostres barris en campanyes engegades per associacions de veïns o d’altres entitats.

Què fem

Activitats de EL POU Grup d'estudis de la Vall d'Horta i la Muntanya Pelada

– La Revista EL POU

– Recerca històrica

– Passejades

– Dimecres d’El Pou

– Exposicions

– Gimcanes

– Col·laboracions amb altres entitats o organismes

– Suport a reivindicacions sobre el patrimoni

On ens podeu trobar

El Pou. Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada

Casal d’Entitats Mas Guinardó

Plaça Salvador Riera, 2,  –    08041 – Barcelona

elpou@elpougrupdestudis.cat

Per fer-vos socis d'El Pou

En el document que podeu veure aquí s’expliquen els avantatges i obligacions dels socis d’El Pou. 

Per fer-te soci descarrega aquesta butlleta, omple-la amb les teves dades i fes-nos-la arribar al correu electrònic: elpou@elpougrupdestudis.cat o lliura-la a qualsevol membre de la Junta o al taulell de recepció del Casal d’Entitats Mas Guinardó.