El Pou

Grup de treball de Collserola

Una part del territori dels nostres barris de muntanya formen part del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. 

 

L’objectiu d’aquesta secció d’El Pou és la col·laboració amb el Consorci del Parc en activitats relacionades principalment amb la recerca i divulgació històrica dels diferents elements naturals i patrimonials que existeixen a l’àmbit del Parc. El Pou forma part de la Taula d’Entitats col·laboradores amb el Parc formada per la defensa dels seus elements i valors.

Activitats

Novembre 2021

Exploració de la mina de la Marquesa o del torrent de les Fontanilles del Parc del Laberint situada en el torrent de Fontdenills.  L’administració del Parc va subministrar eines per poder accedir a la caseta on suposadament iniciava la galeria. Va ser una activitat conjunta amb el Parc i les associacions Naturaendins, Fes Fonts Fent Founting, Minalluns i El Pou.

Juny 2021

Activitat a l’entorn de la font i mina de la Marquesa. Recerca de diferents elements hidrològics i condicionament de l’espai de la font.

Maig 2020

Neteja de l’aqüeducte de la mina de la Marquesa on un esllavissament de terres havia deixat al descobert al torrent de Fontdenills. Recerca de fuites d’aigua de la canonada de conducció fins a l’interior del Parc del Laberint.