El Pou

Passejades

Són caminades per indrets dels barris d’Horta-Guinardó amb la intenció de descobrir aspectes històrics, paisatgístics, patrimonials, socials, etc. del recorregut de la passejada. Tenen una durada d’unes tres hores i es pot obtenir la fitxa de les explicacions de la persona que fa el guiatge.


Els jardins del Laberint d'Horta - 19 de juny de 2022

Els jardins del Laberint d’Horta són els més antics de la ciutat de Barcelona. Creació de Joan Antoni Desvalls i d’Ardena, marquès d’Alfarràs i de Llupià, a final del segle XVIII. A la passejada pels diferents espais vam gaudir del romanticisme dels jardins Neoclàssic i Romàntic, l’abundant iconografia mitològica, els elements hidràulics i demès construccions. Les explicacions versaven sobre aquests temes i la evolució dels jardins en relació a la història de la nissaga Desvalls en els dos darrers segles. 

En aquest enllaç podeu veure un vídeo de la torre Sobirana.

Jardins de can Fargues i Parc de les Rieres d'Horta - 22 de maig de 2022

La passejada per aquests dos jardins tan diferents va donar una idea de com és un Jardí romàntic, en aquest cas de can Fargues antiga masia mil·lenària, i un jardí dissenyat sobre un antic territori de torrenteres, horta, masies i cases senyorials. El passeig va servir per explicar cases que encara hi són, com can Crehuet, i d’altres que van desaparèixer com can Don Joan o can Tarrida. La mina de can Travi també va ser un element patrimonial del recorregut de la passejada.

Jardins del Dr. Pla i Armengol - 24 d'abril de 2022

 

Aquests jardins tenen una extensió de tres hectàrees i mitja, amb una biodiversitat botànica molt important que es completa amb un conjunt d’horts urbans. Al llarg de la passejada es va repassar la història de la finca i es varen identificar les plantes més significatives dels jardins, amb les seves propietats i utilitats. Aquest ampli espai es va obrir al públic el dia 15 de desembre de 2019.

 

10 rutes històriques per Horta-Guinardó

Les deu primeres passejades d’El Pou van recórrer els onze barris del Districte d’Horta-Guinardó. L’any 2015 es va arribar a un acord amb el Districte per incloure-les al seu web amb el nom de les Rutes històriques per Horta-Guinardó amb els mateixos continguts però amb molts més recursos interactius que enriqueixen el coneixement de cada un dels barris. Us convidem a seguir-les!.

Passejades anteriors