El Pou

La revista EL POU

La revista EL POU, una publicació anual dedicada a la història i al patrimoni dels barris del Districte d’Horta-Guinardó, és el vaixell insígnia de les nostres activitats. Pretenem, amb un llenguatge planer ben documentat i acompanyat de moltes imatges, arribar a uns lectors molt variats. 

El desembre de 2011 va sortir al carrer el primer número de la revista EL POU. Des d’aquella data, cada any cap al mes de desembre, ha sortit una nova edició i ja anem per la número 13. Totes elles han rebut una bona acollida per part dels veïns i veïnes dels nostres barris. El juny de 2019 vam publicar un número especial titulat “Atles de l’aigua d’Horta-Guinardó”.

Punts de distribució de la revista

20 de desembre de 2023 – Presentació del número 13 de EL POU

Com ja és tradició, a finals de desembre vàrem presentar la revista EL POU, que enguany ha arribat al número 13. 

El dimecres dia 20 de desembre ens vàrem trobar al Mas Guinardó més de cent persones, ansioses totes elles per adquirir la nova publicació. 

EL POU 13 té cent quatre pàgines al llarg de les quals apareixen quinze treballs sobre temes històrics i patrimonials del Districte d’Horta-Guinardó. Cal destacar l’article dedicat a la història de l’heretat de can Baró, que coincideix amb els actes de celebració del seu centenari com a barri que han tingut lloc al llarg d’aquest any 2023. 

La presentació de la revista també va servir per desitjar bones festes a totes les persones que segueixen les nostres activitats.

Podeu accedir a l’acte de presentació en aquest enllaç.

retaula 13 + 1 revistes

15 de desembre de 2022 – Presentació del número 12 de EL POU

Sumant els 11 primers números de la revista, més l’especial, s’han publicat 1.028 pàgines d’informació. Tot gràcies a la col·laboració de 44 persones que han aportat les seves recerques i records. Del número 11, publicat el desembre de 2021, n’hem editat 900 exemplars, xifra que mostra la gran difusió de la revista.

Amb el número 12, presentat el passat 21 de desembre de 2022 davant de més de 70 socis i amics, afegim 100 pàgines més amb nous col·laboradors i nous temes intentant sempre treure a la llum històries inèdites  o poc conegudes. 

Tots els números anteriors de EL POU es poden consultar en format digital a RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert). El número 13 el podeu trobar en paper als punts de distribució indicats en el mapa que es mostra a continuació.

Punts de distribució de la revista