Donem accés a algunes de les revistes i publicacions dels barris del districte d’Horta-Guinardó. Per accedir-hi directament cliqueu en el nom que correspongui.
Butlletí mensual (amb intermitències) publicat pel Cercle Catòlic del Guinardó. Varen aparèixer 51 números, des de 1960 fins a 1965. El periodista Josep M. Huertas Claveria en va ser el principal animador.
Butlletí mensual de l’Associació de Propietaris del Guinardó
Una font inesgotable de noticies del barri entre 1915 i 1927. Per qüestions polítiques, la Junta de l’entitat va ser dissolta el setembre de 1927. Amb el temps el Butlletí es tornà a publicar amb altres característiques.
Aquesta entitat es va anomenar més endavant: de Propietaris i Veïns.
Publicació setmanal. Hem recollit una sèrie de tres anys, entre 1924 i 1926. Es un òrgan d’informació religiosa, destacant el moviment parroquial de naixements i casaments.
La revista Ressò de Montbau, fundada el 1976, és l’altaveu de l’Associació de Veïns i Veïnes de Montbau. Des de llavors ha continuat amb alts i baixos al llarg dels anys transmetent les inquietuds dels veïns del barri, les reivindicacions, la història i la cultura. Es reparteix a totes les bústies del barri dos cops a l’any.
Tota la història de Lluïsos està continguda en aquestes pàgines. L’Ideal es va començar a publicar el gener de 1944 fins novembre del 65. Després va aparèixer el Butlletí dels Lluïsos. El primer número es va publicar el març de 1985 i va mantenir el nom fins el número 100, el mes de novembre del 2010. A partir d’aquest número, la revista va canviar el seu nom per La Veu dels Lluïsos, fins l’actualitat.
Guinardó, el butlletí de l’Associació de Veïns i Veïnes Joan Maragall
El primer número del butlletí de l’AVV Joan Maragall va aparèixer el setembre de 1973, pocs mesos després de la constitució de l’entitat veïnal. A pesar de la irregularitat amb què ha anat sortint durant tots aquests anys, aquest butlletí és una font molt completa d’informació sobre les lluites dutes a terme pel barri del Guinardó per millorar la vida dels seus habitants en aspectes tan diversos com l’urbanisme, el transport, l’ensenyament, la sanitat… i molts altres més. El 2023 l’entitat celebrarà el cinquantenari de la seva fundació.
Amb un número 0 el juliol-agost de 1979 va començar la publicació de la revista HortAvui que va treure 101 números més un de comiat l’any 2006. Les seves pàgines són una crònica imprescindible per seguir la vida quotidiana del barri d’Horta.
Donem les gràcies a l’Alícia i la Neus Serra, filles d’Andreu Serra (al capdavant del Consell de redacció tots aquests anys) que han cedit totes les revistes per digitalitzar-les i gràcies a Jordi Echeverria que ha tingut la feinada de fer-ho i sobretot que les ha cedit molt amablement a El Pou.